Wat jouw zomervakantie en de hybride werkomgeving met elkaar gemeen hebben

 

De zomerperiode en dus komkommertijd is aangebroken. Op televisie is niet veel meer te beleven, dus raken we steeds meer uithuizig. De barbecue draait op volle toeren en die nieuwe loungeset wordt aangeschaft. Ook wordt het tijd om die vakantie nu toch echt te gaan boeken. Wist je dat het uitzoeken en plannen van deze reis best veel lijkt op de basisbeginselen van de hybride werkomgeving?

De optimale vakantie
Wordt het een actieve natuurvakantie in Oostenrijk of een relaxte strandvakantie aan de Spaanse kust dit jaar? Je kiest iets waar jij en je reisgenoten blij van worden. Of wanneer je alleen reist, waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Soms sluit je een compromis en wissel je het actieve af met het relaxen. Kortom, je stemt behoeften op elkaar af en zorgt ervoor dat ieders wens kan worden ingevuld. Zodat je heerlijk en vol energie op weg gaat naar jouw optimale vakantie. 

De optimale werkomgeving
Bij een hybride werkomgeving werkt het eigenlijk niet veel anders. Een optimale werkomgeving is afgestemd op onder andere de kernwaarden van de organisatie en behoeften vanuit de medewerker. Hybride werken gaat niet alleen om wat jij wilt, maar wat het team nodig heeft om het beste uit elkaar te halen. Die nieuwe medewerker kan bijvoorbeeld niet groeien en aarden als uitsluitend vanuit thuis wordt gewerkt. Andersom komt het voor mensen met kinderen tijdens de schoolvakantie soms net even beter uit om thuis te werken. De hybride werkomgeving maakt het mogelijk om samen met elkaar de beste mix en afspraken te maken hoe je wilt samenwerken en resultaten wilt behalen. Hier stem je de werkomgeving op af.

Zo creëer je samen een win-winsituatie voor jezelf, je teamleden en de organisatie waarvoor je werkt op een optimale werkplek. Waar je vervolgens heerlijk kunt uitkijken naar die geboekte vakantie.