Bedrijfsbezoek Ahrend: inspiratie door innovatie

 

Puur en Partners werkt regelmatig samen met Ahrend, een innovatieve organisatie die al 125 jaar wereldwijd actief is als creator van vitaliserende omgevingen. Tijd om elkaar nóg beter te leren kennen, dus. Daarom brachten onze Facilitair Projectmanagers Bo Leenders en Maaike van Gerven een bedrijfsbezoek en werden ze hartelijk ontvangen door Rolf Smeets en Gerard Huiskes.

Duurzaamheid en circulariteit 
Nog ver doordat deze twee onderwerpen een landelijke noodzakelijk aspect werden, stond het bij Ahrend allang op de agenda. Inmiddels ademt Ahrend duurzaamheid en circulariteit. Ze doen er dus niet 'gewoon' iets mee, ze voeren het in alles door binnen de organisatie. 

Zo kregen we een kijkje in het innovatie lab, waar wordt geëxperimenteerd met circulaire materialen gemaakt van restanten kleding, schoenen, enzovoorts. Verzin het, en Ahrend weet er een circulair iets van te maken.

Vitaliteit van medewerkers
Ahrends visie omtrent circulariteit komt het beste tot zijn recht als het gaat om de vitaliteit van hun medewerkers. Ondersteund door wetenschappelijk onderzoek probeert de organisatie met het meubilair de vitaliteit te bevorderen van elke medewerker door onder andere de verlichting, verwarming en verkoeling zó te integreren dat deze energiek zijn of haar werk kan doen en eindigen. En zo is de cirkel rond!

Rolf en Gerard, bedankt voor het fijne gesprek en ontvangst. Op naar nog meer mooie samenwerkingsmomenten.